Tijm
Tijm is een doorlevend struikje van ongeveer 20 cm hoog. De piepkleine blaadjes zijn grijsgroen en smal. Tijm verspreidt een doordringende, kruidige geur. Een bijzondere variant van tijm is citroentijm. Deze plant lijkt erg op de gewone tijm, maar de blaadjes ruiken sterk naar citroen.
Smaak
De smaak van tijm is typisch mediterraan. De fijne tijmblaadjes voegt u onder andere bij tomatensauzen, gegrild vlees en gegrilde vis. Tijm smaakt ook heerlijk bij champignons en aubergines.
Verse tijm is mee te koken en daardoor een ideaal kruid voor in soepen, eenpansgerechten en sauzen.
Samen met peterselie en laurier vormt tijm het klassieke ‘bouquet garni’. Tijm is ook een lekker barbecuekruid. Citroentijm past goed bij kip en fruitsalades.
Bewaren
Verse tijm is vanwege de houtachtige takjes in de koelkast minimaal enkele dagen houdbaar.