Nieuws

Nieuws


Duurzame Inzetbaarheid

Als organisatie investeren we in de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, zodat ze bij De Kruidenaer willen en kunnen blijven werken. De belangrijkste voorwaarden daarbij zijn dat de medewerkers gemotiveerd, gezond zijn en in een prettige werksfeer het werk doen. Door mee te doen aan dit traject hopen wij een positieve bijdrage te leveren aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Europees Subsidie Fonds (ESF) en wordt vakkundig begeleid door een personeelsadviseur van ABAB personeelsdiensten.

Europees Sociaal Fonds

Eén van de doelen van de Europese Unie (EU) is het stimuleren en verbeteren van de werkgelegenheid in Europa. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) investeert in de kansen van mensen op de arbeidsmarkt. Door te investeren in werkenden wordt gezorgd dat zij zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de veranderingen op de arbeidsmarkt. Middels aandacht voor vitaliteit, scholing en sociale innovatie, ondersteunt het ESF de mobiliteit van deze mensen op de arbeidsmarkt nu en in de toekomst.


Wij bij De Kruidenaer zijn op zoek naar een Kwaliteitsmedewerker!

De Kruidenaer is een kwekerij met passie voor verse kruiden die continu in ontwikkeling is. We telen ruim 25 soorten verschillende snijkruiden. De teelten zijn divers, van jaarrond teelt op water in de kas tot seizoensmatig in de volle grond. We leveren het hele jaar door verse kruiden van hoge kwaliteit aan supermarkten, horeca, foodservice en fabrikanten. In de loop der jaren hebben we een goede reputatie opgebouwd waardoor ons klantenbestand gestaag blijft groeien.

Samen met onze medewerkers proberen we ons bedrijf iedere dag weer een beetje beter te maken. Per direct zijn wij op zoek naar een:

Kwaliteitsmedewerker (fulltime)

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het voldoen aan alle wettelijke en door klanten gestelde eisen en regels  op het gebied van voedselveiligheid. Je bent een spin in het web in het bedrijf en hebt ook veel contacten met externe partijen als adviseurs, leveranciers, klanten, laboratoria, auditoren. Om alle processen in het bedrijf goed te leren kennen en feeling met de kruiden en verpakkingsvormen te hebben is  het noodzakelijk dat je regelmatig zelf op de werkvloer aanwezig bent en dan actief deelneemt aan productiewerkzaamheden, zowel op de verpakkingsafdeling als in de teelt.

Je werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit:

 • Beheren en optimaliseren van de relevante kwaliteitssystemen (BRC, GlobalGAP, PlanetProof, GRASP)
 • Controleren en bewaken van de kwaliteit van zowel inkomende als uitgaande kruiden
 • Inzetten en volgen van houdbaarheidstesten
 • Opzetten van monsterprogramma (pesticiden en micro biologisch), inclusief analyseren van de resultaten
 • Registreren van klachten
 • Opstellen van productspecificaties
 • Organiseren van en deelnemen aan HACCP overleg
 • Onderhouden van GS1 database

Wat bieden wij?

 • Een zeer afwisselende en uitdagende functie
 • De mogelijkheid om je in alle facetten van ons bedrijf te verdiepen
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Werken bij een innovatief bedrijf in een dynamische sector

Wij vragen van jou:

 • HBO werk- en denkniveau, (bijvoorbeeld HAS, levensmiddelentechnologie)
 • Accuraat en gestructureerd
 • Resultaatgericht
 • Stressbestendig
 • Communicatief
 • Ervaring in een soortgelijke functie is gewenst
 • Affiniteit met agrarische en/of foodsector
 • Kennis van Engelse taal in woord en geschrift
 • Gezond boerenverstand
 • Bereidheid om te werken in het weekend volgens rooster

Denk jij de juiste persoon te zijn voor bovenstaande functie? Aarzel dan niet en mail je sollicitatiebrief met CV naar: jacqueline@kruidenaer.nl. Als je vragen hebt, dan kun je telefonisch contact opnemen: 076 5018717. De Kruidenaer BV, Bankenstraat 21, 4874 ND Etten-Leur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld


Brabantse wodka met kloten.

Een wodka die naar oesters smaakt. Oud- Roosendaler Chris Liebau begon er vorig jaar mee en won meteen een internationale gouden medaille met zijn zilte borrel. Wij zijn er trots op dat onze citroenmelisse en -verbena is verwerkt in deze oesterwodka. Afgelopen weekend stond er een artikel over de winnende wodka in BN de Stem, ook De Kruidenaer wordt in dit artikel aan het woord gelaten.

“Citroenmelisse is een klein en teer product waar weinig vraag naar is en dat je niet zoveel tegen komt. Dat het nu in wodka verwerkt wordt, is volgens mij heel bijzonder.” aldus Jacqueline Monden

Lees hier het volledige artikel.

De Kruidenaer winnaar van BOV-trofee

BOV-trofee-winnaarETTEN-LEUR – Twee stralende winnaars, Jacqueline en Christ Monden, namen tijdens de bijeenkomst voorafgaand aan de opening van het jaarlijkse Lekker Etten-Leur festijn vrijdag hun welverdiende Beste Ondernemers Visie (BOV)-trofee in ontvangst.

Zij waren dit jaar de winnaars van de onderscheiding, die uitgereikt wordt door de JCI aan ondernemers die zich op een bijzondere manier onderscheiden. De winnaars zijn eigenaar van De Kruidenaer, een kruidenkwekerij die zijn planten kweekt op water en daardoor ‘anders denken en anders doen’ het motto van dit jaar waarmaakten.

Moeilijk
Volgens juryvoorzitter Joost van Rooij was de keuze moeilijk. “De jury had twee genomineerden waaronder De Kruidenaer, en het publiek ook twee. Dan ga je eigenlijk uit van de jurykeuze, maar komt je tijdens de bedrijfsbezoeken toch tot andere inzichten. Het was een moeilijke, door veel discussie voorafgaande, beslissing”

Doorslag
Uiteindelijk gaf voor de jury de doorslag in willekeurige volgorde: duurzaamheid, innovatie, arbeidsomstandigheden en lokale en regionale gebondenheid. De ondernemers Jacqueline en Christ Monden zijn blij en trots met de prijs. BIJDRAGE STELLA MARIJNISSEN

Bron: Internetbode.nl