Nieuws

Nieuws

Vacature Allround monteur onderhoud en storing 32-40uur

Allround monteur onderhoud en storing

Over ons

Wij zijn een familiebedrijf gevestigd te Etten-Leur en telen, verpakken en verkopen zowel verse kruiden als paprika’s. De teelt vindt plaats in kassen, tunnels en volle grond. Innoveren in de teelt is een belangrijke pijler onder ons bedrijf. Telen op water is hiervan een voorbeeld. Ons bedrijf barst van de techniek: van klimaatcomputers tot warmtekrachtkoppelingen, van verpakkingsmachines tot tractoren en van koelcellen tot assimilatiebelichting. Omdat het aantal machines en de hoeveelheid technische installaties op ons bedrijf alleen maar toeneemt, zijn wij per direct op zoek naar een allround monteur storing en onderhoud die ons bedrijf komt versterken.

Over de functie

Door de grote diversiteit aan machines en installaties is het werk zeer afwisselend en technisch uitdagend. Het (preventief) onderhouden van het machinepark en de installaties en het verhelpen van storingen vormen de kern van je functie. Mocht je een storing onverhoopt niet zelf kunnen oplossen, dan kun je daar waar nodig terugvallen op de servicemonteurs van onze leveranciers. Eens in de drie weken draai je storingsdiensten en ben je ‘s avonds en ‘s nachts (ook in het weekend) beschikbaar om storingen te verhelpenKortom: een zeer afwisselende baan, die technische uitdagend is, waarin je veel vrijheid krijgt bij een innovatief Brabants familiebedrijf.

Als monteur onderhoud en storing ga je:

– Voorkomende onderhouds-, reparatie- en revisiewerkzaamheden uitvoeren
– Preventief onderhoud plegen, mede om mogelijke storingen te voorkomen)
– Optredende storingen lokaliseren, verhelpen, analyseren en digitaal registreren
– Meedenken in het verder verbeteren en optimaliseren van het productieproces
– Zorgdragen voor een adequate verslaglegging van het gepleegde onderhoud

Wat breng je mee?

– Een MBO 3 of 4 diploma WTB / elektro / mechatronica
– Minimaal 3 jaar ervaring als monteur onderhoud en storing
– Ervaring binnen een productieomgeving
– Goede elektrotechnische en besturingskennis, goede kennis op mechanisch gebied
– Affiniteit met automatisering (IOT)
– De bereidheid om storingsdiensten te draaien
– Rijbewijs BE
– Woonachting binnen een straal van 30 minuten van Etten-Leur

Wat krijg je ervoor terug?

– Een prima salaris passend bij je ervaring
– Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
– Een uitdagende functie met veel zelfstandigheid en afwisseling
– Direct een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling

Is je interesse gewekt? Stuur dan een sollicitatie met cv naar hr@kruidenaer.nl Voor meer informatie over de functie kan je bellen met Christ Monden 076 5018717.


Kieming en opkweek bij De Kruidenaer

De voordelen van meerlagen maar dan ‘gewoon’ in de kas

Tholen – De kieming en opkweek van kruidenplanten gebeurt in een verticale opstelling op het betonpad (dus vlak voor de vijvers) bij Christ Monden in Etten-Leur. Wat ooit als een voorzichtige proef begon, is daar nu de normaalste zaak van de wereld.

Christ vroeg een aantal jaren geleden aan Meteor Systems om op zoek te gaan naar een oplossing voor een meer uniforme tray jonge planten. Dat is gelukt. “De hele kas wordt inmiddels voorzien van plantgoed uit deze stellingen uit de kas i.p.v. op de vloer in cellen. De voordelen zijn groot: een rondje duurt korter, kieming en opkweek heeft minder ruimte nodig, het werkt ergonomisch gezien prettiger en de trays met uniformere planten zijn er zeker,” somt Christ op.

Stellingen
Op het betonpad staan de stellingen met het jonge plantgoed. Afhankelijk van de kas zijn het vier of vijf lagen. Iedere laag heeft 5 goten. Een teeltlaag is 12 x 2 meter. De goten zijn van staal. Het voordeel daarvan, ten opzichte van kunststof, is de hoge draagkracht. Het zakt niet door. De trays blijven er strak op liggen. Meteor Systems draait zelf de goten en alle vormen en lengtes zijn mogelijk.

Boven iedere laag hangt LED-licht. Christ Monden ziet daar de voordelen wel van in. Zeker in het vroege stadium van de plant. De productie gaat beter. De plant is sterker en heeft meer groeikracht. Het lichtrecept is afgestemd op het gewas. Christ: “Dat was even een zoektocht, maar het resultaat is nu goed. En dit is wel rond te rekenen; de verhouding planten per m2 per kWh is nu rendabel.”

Verticaal farming?
Nee … dat is het niet. De teeltzone voor de kieming en opkweek staat immers in de kas en niet in een afgesloten ruimte. En dat biedt best voordelen. Door de luchtstroming in de kas is het klimaat tussen de lagen gelijkmatig. Dat blijkt ook wel uit de proef met een plenum. De proef bevestigde het vermoeden van Christ. Het klimaat hoeft niet per laag bijgestuurd te worden. Een speciale luchtbehandelingskast is overbodig

Voordat de stellingen voor de opkweek er stonden, werd er handmatig, drie keer per dag, gesproeid. “Dat gaat ook, maar is natuurlijk nooit precies uniform. Daarom is er boven iedere laag een spuitboom geïnstalleerd. Zo ben je verzekerd dat de totale tray, overal, evenveel water krijgt”, aldus Christ.

Over irrigeren gesproken… dit systeem leent zich voor zowel NFT en volbad als eb- en vloedsystemen.

Rondje
De lengte van een cyclus planten is door dit systeem teruggedrongen. De kieming en de opkweek neemt minder tijd in beslag; gemiddeld 12-14 dagen. Bovendien is de lengte van het totale kweekproces in de winter en de zomer praktisch gelijk.

Bas Dirven ziet de voordelen van dit systeem: “Dit gaan we verder uitrollen. In Singapore en Australië worden nu de eerste (of dus eigenlijk de tweede en derde) projecten geïnstalleerd. Er is zoveel mogelijk. Naast kieming en opkweek biedt dit systeem met goten ook oplossingen voor vertical farming.”

Lees hier het originele artikel.


Duurzame Inzetbaarheid

Als organisatie investeren we in de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, zodat ze bij De Kruidenaer willen en kunnen blijven werken. De belangrijkste voorwaarden daarbij zijn dat de medewerkers gemotiveerd, gezond zijn en in een prettige werksfeer het werk doen. Door mee te doen aan dit traject hopen wij een positieve bijdrage te leveren aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Europees Subsidie Fonds (ESF) en wordt vakkundig begeleid door een personeelsadviseur van ABAB personeelsdiensten.

Europees Sociaal Fonds

Eén van de doelen van de Europese Unie (EU) is het stimuleren en verbeteren van de werkgelegenheid in Europa. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) investeert in de kansen van mensen op de arbeidsmarkt. Door te investeren in werkenden wordt gezorgd dat zij zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de veranderingen op de arbeidsmarkt. Middels aandacht voor vitaliteit, scholing en sociale innovatie, ondersteunt het ESF de mobiliteit van deze mensen op de arbeidsmarkt nu en in de toekomst.


Brabantse wodka met kloten.

Een wodka die naar oesters smaakt. Oud- Roosendaler Chris Liebau begon er vorig jaar mee en won meteen een internationale gouden medaille met zijn zilte borrel. Wij zijn er trots op dat onze citroenmelisse en -verbena is verwerkt in deze oesterwodka. Afgelopen weekend stond er een artikel over de winnende wodka in BN de Stem, ook De Kruidenaer wordt in dit artikel aan het woord gelaten.

“Citroenmelisse is een klein en teer product waar weinig vraag naar is en dat je niet zoveel tegen komt. Dat het nu in wodka verwerkt wordt, is volgens mij heel bijzonder.” aldus Jacqueline Monden

Lees hier het volledige artikel.

De Kruidenaer winnaar van BOV-trofee

BOV-trofee-winnaarETTEN-LEUR – Twee stralende winnaars, Jacqueline en Christ Monden, namen tijdens de bijeenkomst voorafgaand aan de opening van het jaarlijkse Lekker Etten-Leur festijn vrijdag hun welverdiende Beste Ondernemers Visie (BOV)-trofee in ontvangst.

Zij waren dit jaar de winnaars van de onderscheiding, die uitgereikt wordt door de JCI aan ondernemers die zich op een bijzondere manier onderscheiden. De winnaars zijn eigenaar van De Kruidenaer, een kruidenkwekerij die zijn planten kweekt op water en daardoor ‘anders denken en anders doen’ het motto van dit jaar waarmaakten.

Moeilijk
Volgens juryvoorzitter Joost van Rooij was de keuze moeilijk. “De jury had twee genomineerden waaronder De Kruidenaer, en het publiek ook twee. Dan ga je eigenlijk uit van de jurykeuze, maar komt je tijdens de bedrijfsbezoeken toch tot andere inzichten. Het was een moeilijke, door veel discussie voorafgaande, beslissing”

Doorslag
Uiteindelijk gaf voor de jury de doorslag in willekeurige volgorde: duurzaamheid, innovatie, arbeidsomstandigheden en lokale en regionale gebondenheid. De ondernemers Jacqueline en Christ Monden zijn blij en trots met de prijs. BIJDRAGE STELLA MARIJNISSEN

Bron: Internetbode.nl