Thai­se groe­ne cur­ry

Dit is een recept voor een heerlijke Thaise groene curry met kabeljauw, doperwten en verse kruiden. Van de smaken en de geuren van Thaise gerechten krijgen wij nooit genoeg!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 35 minuten | Totale bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 struik paksoi
  • 500 gram verse kabeljauwfilets
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 70 gram thaise groene curry kruidenpasta
  • 400 mililiter kokosmelk in blik
  • 1 limoen
  • 15 gram verse koriander
  • 150 gram diepvries tuinerwten

Bereidingswijze:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stengels en het groen van de paksoi in dunne reepjes en snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 2 cm.
  2. Verhit in de tussentijd de zonnebloemolie in een wok en fruit de curry kruidenpasta ongeveer 2 minuten aan. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat ongeveer 5 minuten zacht doorkoken.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de verse koriander grof.
  4. Voeg het wit van de paksoi toe en verwarm ongeveer 1 minuut mee. Voeg daarna het groen van de paksoi en de tuinerwten doe en schep om. Als laatste voeg je de kabeljauw toe en laat het geheel nog ongeveer 3 minuten doorkoken. Schep het gerecht nu niet meer om. Breng de curry op smaak met het limoenrasp, de sap, peper en eventueel zout. Serveer de rijst en strooi de verse koriander eroverheen.

Bron: Allerhande