Stamppot met kip, prei, roomkaas en verse kruiden

Dit is een recept voor een heerlijke stamppot, maar niet zomaar één. Dit is er eentje bestaande uit kip, prei, roomkaas en verse kruiden. Met dat koude weer heb je wel weer trek in een stevige stamppot!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 30 minuten Totale bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 1/4 kg kruimige aardappelen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels traditionele olijfolie
  • 25 gram bieslook
  • 125 gram verse roomkaas met kruiden
  • 200 gram gerookte kip reepjes

Bereidingswijze:

  1. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze, in water met zout, in 20 minuten gaar. Was in de tussentijd de prei en snijd deze in ringen. Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Snijd daarna de knoflook in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in de pan en bak de prei, ui en knoflook in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
  3. Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
  4. Snijd de verse bieslook fijn. Meng het prei-mengsel, de roomkaas, bieslook en kip reepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout en warm nog een paar minuutjes door.

Bron: Allerhande