Scampi’s met knoflook & kruiden

Ingrediënten

  • 24 st. gepelde rauwe scampi met staart
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 teen knoflook
  • 2 eetl. witte wijn
  • 250 ml. room
  • 1à2 st prei, hele fijne gewassen en in fijne ringen gesne
  • smaak bieslook, peterselie, bosui, prei
  • smaak peper,zout,cayennepeper
  • 1 pak pasta, verse AH naar keuze

Bereiden

Scampi’s ontdooien en goed afdrogen met keuken papier. Olijfolie opwarmen met 3 teentjes doormiddengesneden knoflook. Goed omroeren maar de knoflook niet laten bruinen. Scampi’s toevoegen en roze bakken. Nb. niet te lang want dan worden ze te droog. Scampi uit pan scheppen en apart houden. In bakolie 1-2 hele fijne preitjes (in ringen gesneden en gewassen) 5min. zachtjes bakken. 2 Eetlepels witte wijn (of meer naar eigen smaak) bijvoegen en even inkoken. Room bijvoegen en beetje inkoken. Naar smaak cayennepeper, zout en groene kruiden bijvoegen. (knoflook verwijderen). Scampi’s erbij doen en even goed doorwarmen.

Heerlijk met tagliatelle/papardelle en een tomatensalade.

Bronvermelding

AH.nl