Romige courgettesoep met verse munt

Dit is een recept voor een heerlijke romige courgettesoep. Een dagje geen zin in vlees? Draai dan deze courgettesoep binnen een handomdraai in elkaar. Met een lekker fris accent van verse munt.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 25 minuten Totale bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2  courgettes
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groente bouillontabletten
  • 1 liter water
  • 15 gram verse munt
  • 250 milliliter verse slagroom
  • 7 eetlepels traditionele olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

  1. Snipper de twee middelgrote uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de twee courgettes in blokjes van 2 centimeter.
  2. Verhit twee eetlepels olijfolie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 minuten op laag vuur. Voeg de courgettes en Provençaalse kruiden toe en bak 3 minuten mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 12 minuten op laag vuur koken.
  3. Pluk in de tussentijd de blaadjes van de munt. Kook de blaadjes 10 seconde en koel meteen terug in ijskoud water. Dit heet blancheren. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Doe de munt samen met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer 3/4 van de slagroom erdoor en verwarm 1 minuut door. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de muntolie.

Bron: Allerhande