Rollade met knoflook en verse kruiden

Dit is een recept voor een heerlijke rollade met knoflook en verse kruiden. Maak inkepingen in de rollade, zo trekken de smaken van de rozemarijn, tijm en de knoflook goed in het vlees! TIP: Lekker recept voor de feestdagen.

Voorbereidingstijd: 20 minuten | Bereidingstijd: 45 minuten | Oventijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 600 gram varkensfiletrollade
  • Een halve bol knoflook
  • 8 gram verse rozemarijn
  • 8 gram verse tijm
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 4 eetlepels traditionele olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Laat de rollade op kamertemperatuur komen, dit duurt ongeveer een uur. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal de knoflooktenen los van de halve bol knoflook, pel ze en halveer ze in de lengte.
  2. Maak met de punt van een scherp mesje inkepingen in de bovenkant van de rollade van ongeveer 4 cm diep en 1 cm breed. Snijd de takjes verse rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen van de rollade met knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade daarna met peper en zout.
  3. Verhit de ongezouten roomboter en de olie in een ovenvaste braadpan en braad het vlees in ongeveer 4 minuten rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ongeveer 45 minuten. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven ongeveer 10 minuten rusten met de deksel op de pan. Verwijder voor het serveren het netje en snijd in mooie plakken.

Bron: Allerhande