Pa­rel­cous­cous met to­nijn, verse kruiden en limoen

Dit is een recept voor een heerlijke parelcouscous met tonijn, verse kruiden en limoen. Een lekker en licht gerecht voor de warme zomerdagen en binnen een handomdraai op tafel.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten Totale bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram parelcouscous
  • 1 komkommer
  • 3 stuks bosuien
  • 400 gram cannellinnibonen in blik
  • 1 limoen
  • 290 gram tonijnmoot in olijfolie
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 4 eetlepels Turke yoghurt
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 15 gram verse munt

Bereidingswijze:

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de platte peterselie en munt fijn. Snijd de komkommer in blokjes van ongeveer 1 centimer en de bosui in ringetjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Laat de tonijnmoten uitlekken en vang de olie op.
  3. Roer de couscous los met 3 eetlepels tonijnolie, 1 eetlepel limoensap en het limoenrasp. Meng hierna de verse kruiden, de groenten de bonen en de cranberry’s erdoor. Verdeel de tonijn in stukken erover en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Serveer het gerecht met de limoenpartjes en de Turkse yoghurt.

Bron: Allerhande