Mosselpan met verse kruiden

Dit is een recept voor een mosselpan. Het Zeeuwse mosselseizoen is officieel van start gegaan en daar moet gebruik van gemaakt worden! Een heerlijk mosselpannetje bereid met verse kruiden gekookt in witte wijn. Natuurlijk kan dit ook op andere wijzes zoals naturel of koken in Trappistenbier.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 25 minuten | Totale bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bak verse mosselen (2kg)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • verse bieslook (25 gram)
  • verse peterselie (30 gram)
  • verse kervel (5 gram)
  • 1 el boter
  • 1 visbouillon tablet
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • crème fraîche (125 ml)

Bereidingswijze:

  1. Was de mosselen grondig onder koud, stromend water. Verwijder de kapotte schelpen en pas op met mosselen die open staan. Wanneer deze na een ferme tik niet sluiten ook weggooien. Pel de ui en knoflook en snipper deze daarna fijn. Knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm. Snijd de steeltjes van de peterselie af en hak de bladeren grof. Pluk de blaadjes kervel van de steeltjes.
  2. Verhit in een (mossel)pan de boter. Laat daarna de ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Verkruimel de bouillontablet boven de pan. Roer daarna de droge witte wijn en de crème fraîche erdoorheen. Laat dit 1 minuut meewarmen. Voeg nu de mosselen en kruiden in de pan toe en leg de deksel op de pan. Kook de mosselen 5 à 8 minuten, op hoog vuur, tot alle schelpen open zijn. Schudt de pan af en toe goed om. Als er na het koken nog schelpen bijzitten die niet geopend zijn, deze direct verwijderen. Serveer de mosselen in de pan met een heerlijk, knapperig stokbrood erbij. Eet smakelijk!

Bereidingstip:

Ook lekker in combinatie met een Trappistenbier of juist naturel!

Bron: Allerhande