Krui­den­cous­cous met geitenkaas en no­ten

Dit is een recept voor een heerlijke gezonde, groene, kruidencouscous. De toevoeging van de geitenkaas en de crunchy noten maakt het net even iets specialer!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten | Totale bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram couscous
  • 200 gram broccoli rijst
  • 175 ml kokend water
  • verse munt (7,5 gram)
  • verse dille (7,5 gram)
  • verse bieslook (7,5 gram)
  • 30 gram ongezouten cashewnoten
  • een halve citroen
  • een half cupje vloeibare honing
  • 2 el olijfolie
  • 175 gram verse groene asperges
  • 71 gram verse geitenkaas naturel 45+

Bereidingswijze:

  1. Voeg de couscous en de broccoli rijst samen in een schaal en schenk er kokend water overheen. Roer door en laat 10 minuten afgedekt staan.
  2. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Snijd de bieslook fijn en pluk een aantal takjes dille los. Hak de cashewnoten grof.
  3. Pers de halve citroen uit en meng de honing met 3/4 van de olie tot een dressing.
  4. Zet een grillpan op het vuur en verhit zonder olie of boter. Was ondertussen de verse, groene asperges en verwijder de houtachtige onderkantjes. Bestrijk de asperges met de rest van de olie en gril ze in ongeveer 6 minuten rondom gaar.
  5. Ondertussen roer je de couscous en de broccoli rijst lost en schep je de verse kruiden samen met de dressing erdoorheen. Leg de gegrilde asperges op de kruidencouscous, verkruimel de geitenkaas eroverheen en bestrooi met cashewnoten.

Tip!

Nog wat smaakvoller maken? Voeg een gesnipperd rood uitje, een rode paprika en wat komkommerblokjes toe. Eet smakelijk!

Bron: Allerhande