Ka­bel­jauw met verse krui­den­olie

Dit is een recept voor een heerlijk visgerecht, namelijk kabeljauw met kruidenolie. De verse dille, munt en peterselie zorgen samen voor een smaakexplosie en passen perfect bij de kabeljauw en de venkel.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 25 minuten Oven tijd: 15 minuten Totale bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 venkelknollen
  • 1 citroen
  • 600 gram kabeljauw
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 250 milliliter extra vierge olijfolie
  • half teentje knoflook
  • 15 gram verse dille
  • 15 gram verse munt
  • 20 gram verse platte peterselie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de venkelknollen in flinterdunne plakken en bewaar het groen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Schep de venkel om met het citroenrasp en 1 eetlepel olie en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de boter in blokjes en leg deze erop.
  2. Leg de kabeljauw op de venkel in de ovenschaal. Meng het citroensap met 1 el olie en besprenkel de vis ermee. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. Houd wat dille achter voor garnering en doe de rest met de verse munt, verse platte peterselie, knoflook en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de vis met de kruidenolie en garneer met dille en het venkelgroen. Serveer de rest van de kruidenolie erbij. Eet smakelijk!

Bron: Allerhande