Hum­mus spread met pit­ti­ge krui­den­olie gemaakt van verse kruiden

Dit is een recept voor een gezonde hummus spread met pittige kruidenolie gemaakt van verse kruiden. Hummus is heerlijk voor bij de lunch, de borrel maar ook voor bij de barbecue!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten Totale bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram kikkererwten in blik
  • 2 eetlepels Bio Today witte tahin
  • half teentje knoflook
  • 2 eetlepes citroensap
  • 80 mililiter zonnebloemolie
  • 10 gram verse platte peterselie
  • 8 gram verse munt
  • 50 gram kappertjes
  • 1 verse rode peper

Bereidingswijze:

  1. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel deze af en laat ze eventjes uitleggen. Doe de kikkererwten samen met de tahin en het halve teentje knoflook in de kom van de keukenmachine en pureer kort. Voeg de twee eetlepels citroensap toe en voeg, terwijl de machine draait, 50 mililiter zonnebloemolie in een dun straaltje toe.
  2. Doe de rest van de olie met de verse platte peterselie, muntblaadjes en de kappertjes (inclusief inmaakvocht) in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn en meng door de kruidenolie. Doe de hummus in een leuk schaaltje en besprenkel met de peperkruidenolie!

Bron: Allerhande