Groe­ne krui­den­mie met spits­kool

Dit is een recept voor een heerlijke groene kruidenmie met spitskool. Een geheel vegetarische maaltijd waarbij je de toevoeging van vlees of vis totaal niet mist!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten Totale bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 spitskolen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak Chinese eiermie (250 gram)
  • 2 zakjes pompoenpitten (ongeveer 65 gram per zakje)
  • 30 gram verse peterselie
  • 15 gram verse koriander
  • 1 eetlepel olie
  • Indonesische ketjap manis

Bereidingswijze:

  1. Begin met het schoonmaken en het snijden van de groenten. Maak de spitskool schoon en snijd in dunne reepjes. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Maak de verse kruiden schoon en snijd ook deze fijn.
  2. Kook de Chinese eiermie zoals de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de pompoenpitten in een hete droge koekenpan ongeveer 1 minuut roosteren. Giet de eiermie af en laat de pompoenpitten op een bord afkoelen.
  3. Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui, knoflook en de spitskool ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de mie, meer dan de helft van de verse kruiden en meer dan de helft van de pompoenpitten toe. Voeg daarna naar smaak de ketjap manis en wat zout en peper toe. Laat het geheel goed doorwarmen. Schep het gerecht op vier borden en bestrooi de borden met de rest van de verse kruiden en de pompoenpitten.

Bron: Allerhande