Groe­ne-as­per­ge­frit­ta­ta met ver­se krui­den

Dit is een recept voor een heerlijke asperge frittata. Een frittata is oorspronkelijk een gerecht gemaakt van restjes. Maar dat mag je van dit gerecht niet zeggen hoor, hij is namelijk heerlijk rijk gevuld met de mooiste en lekkerste ingrediënten.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten | Totale bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram verse groene asperges
  • 250 gram diepvries tuinerwten
  • 100 gram Parmigiano Reggiano (blok)
  • 8 middelgrote eieren
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 bosjes radijsjes
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 15 gram verse munt
  • 20 gram verse platte peterselie
  • 15 gram verse dille

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Begin met de verse kruiden. Verwijder de dikke steeltjes van de dille en pluk de blaadjes van de munt en de peterselie. Verwijder daarna 2 centimeter van de onderkant van de groene asperges en snijd de asperges schuin in stukken van 5 centimeter.
  2. Ontdooi in de tussentijd de tuinerwten in een kom met heet water, giet ze daarna af en laat goed uitlekken. Schaaf éénderde van de kaas met een dunschiller en rasp de rest van de kaas op.
  3. Doe de 8 middelgrote eieren in een beslagkom en klop ze los. Voeg daarna de geraspte kaas en tweederde van de fijngesneden kruiden toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  4. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan die ovenbestendig is en de roerbak hierin de groene asperges ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de erwten en het eimengsel toe. Roer het mengsel voorzichtig door zodat de groentes goed verdeeld zijn. Bak ongeveer 2 minuten op gematigd vuur tot een omelet. Zet de pan daarna in het midden van de voorverwarmde oven en bak de omelet nog ongeveer 20 minuten in de boven.
  5. Snijd in de tussentijd de radijsjes twee keer door de helft. Meng de dijonmosterd met de rodewijnazijn en de rest van de olie tot een dressing en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Meng de gesneden radijs met de dressing en de rest van de kruiden.
  6. Presenteer de frittata op een groot bord. Tip! Leg het bord op de omelet en draai de pan met bord en al om. Zo krijg je de frittata als mooi geheel op het bord. Vervolgens snijd je de frittata in punten en bestrooi hem met de geschaafde kaas en server met de radijs kruidensalade!

Variatietip:

Niet zo’n fan van aspergers en radijsjes? Vervang de asperges eens door 200 g gesneden en gewassen boerenkool en de radijs-kruidensalade door een salade van gehalveerde cherrytomaten, zilveruitjes en basilicum.

Bron: Allerhande