Ge­pof­te aard­ap­pel met krui­den­room van verse kruiden

Dit is een recept voor een lekker en makkelijk bijgerecht. Geen zin in gebakken of gekookte aardappelen? Kies dan voor deze gepofte aardappels met een heerlijke kruidenroom gemaakt van verse kruiden!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten (1 uur oventijd)

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 8 kruimige aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 15 gram peterselie
  • 15 gram bieslook
  • 125 gram verse roomkaas
  • 125 milliliter crème fraîche

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Lef ze daarna op het rooster. Pof de aardappelen in ongeveer 1 uur gaar. Prik dan een vork of prikker door het aluminiumfolie. Geeft deze weinig tot geen weerstand, dan zijn ze klaar!
  2. Snipper de sjalotjes fijn en snijd de verse peterselie en verse bieslook fijn. Meng de roomkaas met de crème fraîche, sjalot en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen kruislings en duw ze iets open. Schep de kruidenroom in de aardappelen en serveer apart erbij.

Bron: Allerhande