Biefstuk met verse kruidenolie

Dit is een recept voor een mals gebakken biefstukje met een olie van heerlijke verse kruiden. Gemakkelijk en snel bereid.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten  Totale bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 20 gram verse platte peterselie
  • 15 gram verse basilicum
  • 15 gram verse tijm
  • 1 gepelde teen knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 malse biefstukjes

Bereidingswijze:

  1. Snijd de verse kruiden fijn en doe in een kommetje. Pers de knoflook en voeg deze bij de verse kruiden. Roer de olijfolie erdoorheen en breng op smaak met de versgemalen zwarte peper. Besmeer de biefstukken aan beide kanten dun met de kruidenolie. Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast, maar laat het op tijd weer op kamer temperatuur komen.
  2. Leg de biefstukken op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 3-4 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer halverwege. Bestrooi de biefstukken na het grillen met zout.
  3. Rooster het vlees naar eigen smaak. Druk op het vlees om te voelen of het al gaar is. Een handige richtlijn hiervoor is: een rood biefstukje is 2-3 minuten ongeveer bakken; het vlees geeft geen weerstand en voelt zacht aan. Een biefstuk medium gebakken heeft 3-4 minuten nodig; het vlees geeft enige weerstand en voelt veerkrachtig aan. Een doorbakken biefstuk heeft 5-6 minuten nodig; het vlees geeft weerstand en voelt stevig aan.

Bron: Allerhande