Asperges met verse kruiden
Ingrediënten voor 3 personen:
- 1 kilo asperges
- 50 g boter
- 4 eieren
- 3 takjes peterselie
- 1 sjalotje
- 1 mespuntje tijm
- 1 el gehakte kervel
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Kook de asperges volgens te basisbereiding.
- Breng in een tweede pan water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en hak ze fijn.
- Meng de gehakte eieren met de gehakte peterselie en kervel.
- Pel het sjalotje en snipper deze.
- Til de asperges met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kookvocht.
- Verhit de boter in een pan, leg de asperges erin en voeg een paar lepels van het kookvocht toe. Voeg ook de tijm, takjes peterselie, citroensap en het sjalotjes toe.
- Laat de asperges 10 minuten zachtjes stoven, verwijder dan de takjes peterselie.
- Bestrooi de asperges met het ei-kruidenmengsel.
Bron: Aspergecentrum