Dé bron voor alle verse kruiden
De Kruidenaer

Verse kruiden van topkwaliteit
Voor jaarrond verse kruiden van superieure kwaliteit ben je bij De Kruidenaer aan het juiste adres. Wij verbouwen vrijwel alles zelf – op het land en in de kassen – en hebben alles in eigen hand. Van opkweken onder de beste condities tot oogsten, van verpakken tot en met levering. Vers van eigen bodem is duurzaam én smaakvol!
Ons altijd verse kruidenassortiment
Kruiden moeten vers zijn en daarom zorgen we ervoor dat we een korte route hebben van oogst tot aflevering. Wat je ver haalt is lekker, zo luidt het spreekwoord. Wat je onnodig ver weg haalt, is echter ook onnodig vervuilend en veelal duurder. Daarnaast is wat je ver haalt door de reistijd ook minder vers. Het merendeel van de producten die wij leveren, verbouwen we zelf. Lokaal door ons geteeld en grotendeels landelijk door ons uitgeleverd. Dat is duurzaam en past bij ons idee van eigentijds ondernemen met oog voor mens, milieu en samenleving. Klik hier om ons kruidenassortiment te bekijken.

Koriander

Munt

Platte peterselie

Even voorstellen: het verhaal van De Kruidenaer
Het verhaal van De Kruidenaer is een verhaal over groei. Het eerste hoofdstuk werd al in 2003 geschreven. Toen zijn Jacqueline en Christ Monden gestart met de teelt van kruiden en sindsdien is het hard gegaan. “Steeds meer meters areaal, moderne kassen, de toepassing van nieuwe technieken, een grotere variëteit en een trouw klantenbestand zijn de gezonde basis waarop we met ambitie voortbouwen,” vertelt Christ Monden. Inmiddels zijn ook de drie zonen – Luc, Marijn en Niek – in het bedrijf werkzaam. “Met elk hun eigen expertise en zo vullen we elkaar optimaal aan,’’ zegt Jacqueline met trots. “Het is een op-en-top familiebedrijf en dat stralen we af op al onze medewerkers. Alles en iedereen krijgt hier de kans om te groeien.”

Pioniers van zaadje tot smaakmaker.
Sinds 2003 dé specialist in kruidig ontzorgen!
Kruiden zijn gezond en maken alles lekkerder, maar waarom zouden we die van ver weg halen als je ze met de juiste zorg en aandacht ook gewoon in Nederland kunt telen? Voorheen verbouwden we tomaten en paprika’s, maar met verse kruiden konden we ons echt onderscheiden en dat was de drijfveer om in 2003 het roer om te gooien en De Kruidenaer te starten. We groeien mee met de veranderende vraag van onze afnemers. We werken aan nog meer varianten en verhogen de productie terwijl we onze gemiddelde carbon footprint elk jaar verlagen. Dat vraagt om ondernemerschap en visie en dat zit in onze genen.

Jaarrond verse basilicumproductie
van constant hoge kwaliteit!
Door de ideale condities in onze kassen zijn we in staat alle dagen van het jaar te oogsten en zo kunnen we garanderen dat onze klanten altijd over (dag)verse basilicum beschikken.
Jaren terug zijn we overgestapt van traditionele teelt naar de teelt op water en sindsdien kunnen we de basilicumoogst beter dan ooit plannen in lijn met de behoefte van onze klanten. De planten groeien in een natuurlijk tempo en wij laten op basis van de fluctuerende klantvraag zoveel plantjes te water dat we altijd de gewenste hoeveelheid kunnen oogsten en kunnen uitleveren. Dat is de zekerheid van De Kruidenaer!

Duurzaam en milieubewust
en dat ruik én proef je!
Onze kruiden zijn lekker van nature, maar als je weet dat iets op duurzame wijze geteeld is dan smaakt het toch nog net een beetje beter. Alles wat wij leveren is puur natuur en voor het merendeel komt het ook nog eens van eigen bodem, dus er zijn geen onnodig vervuilende kilometers gemaakt. Prikkel je smaakpapillen met de overheerlijke kruiden van De Kruidenaer.
Altijd vers
Elke dag oogsten we basilicum én laten we nieuwe plantjes te water, zo zorgen we voor constante beschikbaarheid.
Duurzaam
Telen op water vraagt minder substraat en meststoffen én het bespaart ruim 75 procent water.
Hoge kwaliteit
Door de ideale groeicondities in de kas is de geoogste basilicum van A-kwaliteit qua smaak, kleur, bladvorm etc.
Milieubewust
Wij vergroten onze productie jaar op jaar én tegelijk verlagen we onze carbon footprint per kilo geoogst product.
Onze verse kruiden zijn heerlijke smaakversterkers in allerlei gerechten
Vrijwel elk gerecht wordt lekkerder door het gebruik van kruiden. We hebben allerhande overheerlijke recepten voor je verzameld. Je kunt exact de receptuur volgen, dan zet je gegarandeerd iets lekkers op tafel. Hou je van een beetje uitdaging? Pas het recept dan naar je eigen idee aan en experimenteer met de kruidencombinatie en -hoeveelheid, voor jouw personal touch. Eet smakelijk.
Couscous gemaakt van broccolirijst, verse kruiden, pistache en witte kaas
Dit is een recept voor een heerlijke couscous gemaakt van broccoli rijst, pistache nootjes, witte kaas en verschillende verse kruiden. Een prachtig kleurrijk gerecht en vol van smaak!
Pizza pikante hummus met tomaat, pijnboompitten en verse kruiden
Dit is een recept voor een heerlijke pizza met pikante hummus, tomaatjes en verse kruiden. Zin in een pizza vanavond? Dit recept zet je lekker snel op tafel!
Thaise groene curry met kabeljauw, doperwten en verse kruiden
Dit is een recept voor een heerlijke Thaise groene curry met kabeljauw, doperwten en verse kruiden. Van de smaken en de geuren van Thaise gerechten krijgen wij nooit genoeg!
Voedselveiligheid en certificering
Bij alles wat we doen, streven we ernaar het beste van het beste te leveren en dat doen we met oog voor mens, milieu en samenleving. Voedselveiligheid staat hoog op de agenda en we voldoen aan alle strenge wet- en regelgeving die voor onze sector van toepassing is. Daar zijn onze processen, werkprocedures en personeelstrainingen en -instructies op afgestemd en daar controleren we zelf consequent op.
Kruidige weetjes
Hier vind je allerlei informatie over waar we mee bezig zijn, handige tips, nieuwtjes over onze duurzame werkwijze en heel veel meer. Ook bovengenoemde knoppen onderaan elk weetje plaatsen.
Waterteelt is onze grootste tak van sport en de toekomst voor ons bedrijf!
De Kruidenaer kent diverse methodes voor het verbouwen van verse kruiden, maar onze gepatenteerde waterteelt wordt steeds belangrijker voor ons…
De Kruidenaer gebruikt moderne robots in de strijd tegen onkruid
Er zijn vele manieren om onkruid te bestrijden, waarvan overigens een heleboel discutabele manieren die wij dan ook zeker niet toepassen…
Velden vol geurige koriander
De groene velden liggen er prachtig bij. Zelfs met je ogen dicht weet je met een geoefende neus wat hier groeit. Koriander wordt vaak toegepast in de Oosterse keuken…