Ta­gli­a­tel­le met roomsaus, kro­kan­te ham en verse kruiden

Dit is een recept voor een goedgevuld pastagerecht met roomsaus, krokante ham, champignons, brocoli en verse kruiden. Binnen 15 minuten staat dit heerlijk gerecht al op tafel!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten Totale bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram koelvriese broccoliroosjes
  • 500 gram verse tagliatelle
  • 150 gram ham bauernschinken
  • 10 gram verse peterselie
  • 10 gram verse bieslook
  • 4 eetlepels traditionele olijfolie
  • 200 gram paddenstoelen
  • 200 gram roomkaas kruiden

Bereidingswijze:

  1. Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar. Daarnaast kook je ook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de ham in repen van ongeveer 1 centimeter en snijd de verse peterselie en bieslook fijn.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ham in 3 minuten uit. Schep de ham op een bord. De rest van de olie in de koekenpan, voeg de paddenstoelen toe en bak ongeveer 3 minuten. Doe de roomkaas erbij en verwarm ongeveer 1 minuut. Schep de verse kuiden erdoorheen en voeg eventueel zout/peper naar smaak toe.
  3. Giet de tagliatelle af en schep de ham erdoorheen. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de paddenstoelensaus eroverheen. Serveer met de broccoli. TIP! Vroeg nog wat geraspte Grana Padano (kaas) over dit heerlijke gerecht!

Bron: Allerhande