Spa­ghet­ti met knoflook en ver­se krui­den

Dit is een recept voor een heerlijke simpele pasta. Knoflook, kruiden, olie en kaas: meer heb je niet nodig om dit overheerlijke gerecht te maken.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten |  Totale bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram spaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 gram verse platte peterselie
  • 15 gram verse basilicum
  • 75 gram Parmigiano Reggiano (stuk)
  • 75 mililiter extra vergine olijfolie Gran Fruttato

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af
  2. Snijd in de tussentijd de drie teentjes knoflook fijn. Snijd daarnaast de peterselie en basilicum in reepjes en houdt een paar basilicum blaadjes heel voor de afgarnering.
  3. Verhit de olie in een hapjespas en fruit hierin de knolook, op een laag vuurje, aan. Voeg hieraan de spaghetti, peterselie, basilicum en de helft van de kaas toe. Schep geregeld om. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout. Betrooi de spaghetti met de rest van de kaas en garneer af met een blaadje basilicum.

Variatietip:

Rasp 1 schoongeboende citroen boven de pasta en schep er 2 el kappertjes over. Dat geeft een lekker fris accent aan dit gerecht.

Bron: Allerhande