Ravigottesaus

Dit is een recept voor ravigottesaus. Een saus die we vooral kennen van de kibbeling en andere gebakken vis. Maar probeer het ook eens als smaakmaker van rauwkostsalades.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  150 ml mayonaise
  • 1 flinke eetlepel creme fraishe
  • 1 klein gesnipperd sjalotje
  • 1 tl mosterd
  • handje vol bieslook
  • 1 bosje dragon
  • 3 fijngesneden zoetzure augurken
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 el kappertjes
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Was de kruiden.
  2. Snijd de peterselie, dragon en bieslook in fijne stukjes
  3. Doe alle ingrediënten in een brede kom, zodat je straks goed kunt roeren.
  4. Roer goed door, voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Zet de saus tot gebruik koud in de ijskast.

Bereidingstip:

Ook lekker en fris wanneer je de mayonaise voor de helft vervangt door yoghurt of kwark.

Bron: Puurgezond