Ravigottesaus
Dit is een recept voor ravigottesaus. Een saus die we vooral kennen van de kibbeling en andere gebakken vis. Maar probeer het ook eens als smaakmaker van rauwkostsalades.
Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 ml mayonaise
- 1 flinke eetlepel creme fraishe
- 1 klein gesnipperd sjalotje
- 1 tl mosterd
- handje vol bieslook
- 1 bosje dragon
- 3 fijngesneden zoetzure augurken
- 1 bosje verse peterselie
- 1 el kappertjes
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Was de kruiden.
- Snijd de peterselie, dragon en bieslook in fijne stukjes
- Doe alle ingrediënten in een brede kom, zodat je straks goed kunt roeren.
- Roer goed door, voeg peper en zout naar smaak toe.
- Zet de saus tot gebruik koud in de ijskast.
Bereidingstip:
Ook lekker en fris wanneer je de mayonaise voor de helft vervangt door yoghurt of kwark.
Bron: Puurgezond