Quinoa met zalm, peul­tjes, pa­pri­ka en groe­ne verse krui­den

Dit is een recept voor een heerlijke salade van quinoa met zalm, peultjes, paprika en groene verse kruiden! Een gemakkelijk en gezond gerecht voor jong en oud.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 25 minuten | Totale bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 diepvries wilde zalmfilets (ontdooid)
  • 1 zak paprikamix (3 stuks)
  • 200 gram verse peultjes
  • 250 gram koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
  • 1 eetlepel Euroma Scandinavische kruiden voor zalm
  • 7,5 gram verse platte peterselie
  • 12,5 gram verse bieslook
  • 1 liter kokend water
  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200°C. Begin in de tussentijd met de paprika’s. Snijd ze in vieren, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit de traditionele olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de paprika ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Leg de wilde zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de zalmkruiden. Laat de zalmfilets in ongeveer 8 minuten in de oven gaar worden.
  3. Verwijder bij de peultjes de eventuele draden en de puntjes. Doe ze in een vergiet en giet er het kokende water overheen. Voeg de peultjes en de quinoa toe aan de paprika en laat op middelhoog vuur in 4 minuten heet worden. Roer regelmatig.
  4. snijd de verse peterselie en bieslook fijn en meng door elkaar. Haal de quinoa-parikamix van het vuur en meng er de verse groene kruiden doorheen. Serveer het geheel met de zalmfilets uit de oven.

Combinatietip:

Maak kruidenboter van de overige kruiden met wat knoflook en roomboter.

Bron: Allerhande