Pa­pri­ka’s ge­vuld met hal­lou­mi, ja­la­pe­ño peper en verse krui­den

Dit is een recept voor een heerlijk bijgerecht. Deze gevulde paprika’s met muntolie zijn gemakkelijk en in een handomdraai te maken.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 40 minuten | Totale bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 6 paprika’s (kies verschillende kleuren voor een mooi zicht)
  • 1 jalapeñopeper
  • 450 gram halloumi kaas
  • 1 schoongeboende limoen
  • 4 takjes verse oregano
  • 15 gram verse munt
  • 75 ml traditionele olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Was de paprika en halveer ze in de lengte, laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Haal de blaadjes van de takjes oregano. Halveer de jalapeño peper in de lengte, verwijder ook hierbij de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Rasp de halloumi grof.
  2. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Meng de kaas met de oregano, de jalapeño peper, het limoenrasp, peper en eventueel zout in een kom.
  3. Vul de paprika’s met het kaasmengsel, leg in een grillpan en sluit deze af met een deksel. Gril ongeveer 10 tot 15 minuten tot de kaas helemaal gesmolten is en de paprika’s gaar zijn. Controleer regelmatig!
  4. Doe ondertussen de blaadjes van de takjes munt, olie, het limoensap, peper en eventueel zout in de hoge beker en pureer met een staafmixer.
  5. Neem de paprika’s uit de grill-pan en besprenkel met de helft van de muntolie. Serveer de rest van de olie erbij.

Bron: Allerhande