Kruidenpannenkoekjes
Dit is een recept voor een vegetarisch hapje. Heerlijk voor bij de borrel of als tussendoortje. Speciaal bedacht voor de echte pannenkoekenliefhebber!
Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 40 minuten | Wachttijd: 30 minuten | Totale bereidingstijd: 75 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 aubergine
- 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 pakje tomatenblokjes (390 gram)
- 3 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel suiker
- 40 milliliter rodewijnazijn
- 15 gram basilicum
- 20 gram platte peterselie
- een half pak pannenkoekenmix
- 7 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe in een zeef en bestrooi royaal met zout. Laat 30 minuten staan, spoel af onder koud stromend water en knijp met je handen het vocht eruit.
- Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en bak de aubergine 4 minuten. Voeg de bleekselderij en de gesnipperde ui toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, suiker en azijn toe. Stoof met de deksel op de pan 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de basilicum en platte peterselie fijn. Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruiden en peper en zout toe en roer door.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak 5 kleine pannenkoekjes in 4 minuten in 1 pan. Keer halverwege. Bak zo nog 15 stuks. Serveer met het groentemengsel. Het gerecht is warm, lauw én koud lekker.
Bron: Allerhande