Krabquiche met verse kruiden

Dit is een recept voor een heerlijke krabquiche. Deze quiche is heerlijk als hoofdgerecht, maar ook in een kleine variant doen deze krabquiches het erg goed op feestjes als fingerfood! Gebruik dus een grote of een aantal kleine springvormen!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten |  Wachttijd: 40 minuten | Totale bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 plakjes ontdooide roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 2 blikjes krab van ongeveer 170 gram (uitgelekt)
  • 1 blikje maiskorrels van ongeveer 300 gram (uitgelekt)
  • 4 eieren
  • 1 beker crème fraîche (200 gram)
  • 75 gram geraspte jonge kaas (zakje 175 gram)
  • 7,5 gram dille
  • 15 gram basilicum

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de vorm(en) met het bladerdeeg. Meng de krab met de maiskorrels en verdeel dit mengsel over de vormpjes met bladerdeeg.
  2. Klop de vier eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas, fijn gesneden dille en basilicum en peper en zout erdoor. Houd wat dille achter voor garnering. Schenk dit mengels ook in de vorm(en) en bak de quiche(s) goudbruin en gaar. Bij de grote springvorm is dit ongeveer 35 tot 40 minuten en bij de kleinere sprinkvormen ongeveer 25 minuten.

Bron: Allerhande