In olijf­olie ge­stoof­de ka­bel­jauw met verse krui­den

Dit is een recept voor een in olijfolie gestoofde kabeljauw met heerlijke verse kruiden. Dit gerecht is perfect als hoofdgerecht. Serveer er gebakken aardappeltjes bij en een frisse salade en je hebt een heerlijk avondmaal binnen een mum van tijd op tafel gezet!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 45 minuten Totale bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram verse kabeljauwfilets
  • 3 eetlepels bloem om te bestuiven
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 deciliter traditionele olijfolie
  • 25 gram verse bieslook
  • 30 gram verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de verse kabeljauwfilets in stukken van ongeveer 4 bij 4 centimeter en haal ze door de bloem. Pel de teentjes knoflook en snijd in dunne plakjes.
  2. Verhit in een pan, met een dikke bodem, de olijfolie en bak hierin in ongeveer drie minuten de knoflook goudbruin en knapperig. Haal de knoflook met een schuimspaan uit de pak en houd deze apart.
  3. Leg de stukken kabeljauwfilet in de hete olie en bak beide kanten ongeveer een minuut tot ze goudbruin kleuren. Zet het vuur lager en laat de vis ongeveer 30 minuten op zacht vuur stoven. Keer de kabeljauwfilets halverwege even om. Schud de pan zo nu en dan heen en weer zodat de vissappen vrijkomen en hierdoor een dikkere saus ontstaat.
  4. Hak in de tussentijd de verse bieslook en de verse peterselie zeer fijn. Voeg de verse kruiden en de gebakken knoflook aan het einde van de kooktijd toe. Schep voorzichtig door de vis en olie. Breng als laatste het gerecht op smaak met wat peper en eventueel wat zout.

Bron: Allerhande