Groene pesto

Groene pesto, Wij zijn er dol op! Heerlijk bij de pasta of gewoon lekker bij een stokbroodje. Pesto maken is makkelijk en je hebt niet veel nodig.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitten
  • 30 gram basilicumblaadjes (vers)
  • teentje knoflook
  • paar druppels citroensap
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.
  2. Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaanse kaas tot een gladde massa.
  3. Breng de groene pesto op smaak met een paar druppels citroensap en wat zwarte peper en zout. Eet smakelijk