Groene groentesoep met verse kruiden

Dit is een recept voor een groene groentesoep met verse kruiden. Binnen een handomdraai heb je deze verse soep op tafel staan. Voor dit gerecht hoef je geen ‘echte’ keukenprins(es) te zijn!

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 25 minuten Totale bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 400 gram bleekselderij
  • 75 gram feta 48+
  • pak Honig basis voor groentesoep (59 gram)
  • 2 eetlepes milde olijfolie
  • 15 gram verse basilicum
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 1 liter kokend water

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgettes in stukken. Verhit de olie in een soeppan en bak de courgettes ongeveer 5 minuutjes op middelhoog vuur. Voeg het zakje kruidenmix uit het pakje groentesoep en het kokende watet toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken.
  2. Snijd in de tussentijd de bleekselderij in boogjes. Voeg deze toe en kook ongeveer 5 minuten op laag vuur. Snijd de verse basilicum en de peterselie grof. Voeg de verse kruiden toe aan de soep en pureer met de de staafmixer.
  3. Voeg als laatste het zakje vermicelli uit het pakje groentesoep toe en breng opnieuw aan de kook. Laat het geheel nog voor 5 minuten doorkoken. Schep de soep in kommen en verkruimel de feta kaas eroverheen. Eetsmakelijk!

Bron: Allerhande