Ci­troen­aard­ap­pe­len uit de oven met verse kruiden

Dit is een recept voor een bijgerecht genaamd: citroenaardappeltjes uit de oven met verse kruiden. Het geheim van dit heerlijke gerecht is het krokante korstje en de mediterrane smaken die de verse kruiden toevoegen aan dit gerecht.

Voorbereidingstijd: 25 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Pommes rouge aardappel (zak 1,5 kg)
  •  1 citroen
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes verse oregano
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zeezout
  • 4 eetlepels traditionele olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en zet een pan met water en zout op het vuur. Kook de aardappelen in de school voor ongeveer 15 minuten. Laat de aardappelen daarna goed afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes van de tijm, de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de oregano fijn. Maak de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de afgekoelde aardappeltjes in partjes en meng deze in een kom met de traditionele olijfolie, de verse kruiden, peper , het citroensap en het zeezout.
  3. Verdeel de aardappelen over, een met bakpapier beklede, bakplaat. Bak de aardappelen in ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin gaar.

Bereidingstip:

Tijd te kort? Je kunt de aardappelen 1 dag van tevoren al koken. Heb je wat meer tijd? Meng de aardappelpartjes dan alvast een paar uur van te voren met het rasp en de kruiden voor een nog intensere smaak.

Bron: Allerhande