Asperges met groene kruidensaus, aardappels en biefstuk

Dit is een recept voor een heerlijk en écht Hollands gerecht, namelijk witte asperges met een groene kruidensaus, gekookte aardappels en een mals biefstukje. Dit gerecht is perfect als hoofdmaaltijd tijdens een warme dag. Daarnaast staat het ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel! Dat wordt snel smullen…

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 30 minuten Totale bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 1 kilogram verse witte asperges
  • 37 gram saus voor asperges (pakje)
  • 50 gram ongezouten boter
  • 4 stuks malse biefstukken
  • 15 gram verse peterselie
  • 15 gram verse basilicum

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur. Schil in de tussentijd de aardappels en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Breng daarnaast, in een aspergepan of een wijde pan, water met 1 theelepel zout en 1 theelepel suiker aan de kook. Snijd de uiteinden van de asperges. En schil ze daarna vanaf vlak onder de kop. Kook de asperges in ongeveer 15 minuten gaar. TIP! Vind je het schillen van de asperges teveel werk? Koop dan asperges die al geschilt zijn!
  2. Voeg de inhoud van het pakje aspergesaus met de hoeveelheid water wat op de verpakking wordt weergegeven toe in een sauspannetje. Snijd ondertussen ongeveer 20 gram boter in klontjes. Roer de boter door de saus. Bestrooi in de tussentijd de biefstukken met peper en zout.
  3. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de biefstukken ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, naar de gewenste gaarheid. Snijd het blad van de peterselie en basilicum fijn en roer door de saus. Voeg wat extra water aan de saus toe als deze iets te dik is. Serveer de asperges met de saus, de gekookte aardappels en het malse biefstukje op een mooi bord. Eetsmakelijk!

Bron: Allerhande