Kruidenmayonaise

Dit is een recept voor een variant van mayonaise. Er bestaan vele varianten van mayonaise, heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van basilicummayo? Dit recept is voor een mayonaise met verschillende soorten kruiden.

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • Bosje bieslook
  • Bosje peterselie
  • Bosje kervel
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1 dl slaolie
  • Peper en zout
  • Sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze:

  1. Was de kruiden, dep ze goed droog en hak ze heel fijn.
  2. Splits het ei en roer de mosterd door de dooier.
  3. Voeg rustig de olie toe (in een dun straaltje) en blijf voortdurend roeren, tot u een dikke saus krijgt.
  4. Breng op smaak met peper van de molen, zout en citroensap.
  5. Om de saus luchtiger en dipklaar te maken, klopt u het eiwit tot sneeuw. Roer het voorzichtig door de mayonaise.
  6. Meng er dan de kruiden door en garneer met takjes peterselie.

Bereidingstip:

Is de saus te dik, voeg dan wat water toe.

Bron: Smulweb