Groene pesto
Groene pesto, Wij zijn er dol op! Heerlijk bij de pasta of gewoon lekker bij een stokbroodje. Pesto maken is makkelijk en je hebt niet veel nodig.
Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- Olijfolie
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 40 gram pijnboompitten
- 30 gram basilicumblaadjes (vers)
- teentje knoflook
- paar druppels citroensap
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.
- Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaanse kaas tot een gladde massa.
- Breng de groene pesto op smaak met een paar druppels citroensap en wat zwarte peper en zout. Eet smakelijk